Den ultimative guide til TikTok markedsføring

Capitance præsenterer den ultimative guide til TikTok markedsføring: Her er alt hvad du skal vide om verdens hurtigst voksende sociale medie og hvordan du bruger den til at udvikle dit brand og skabe eksponering til din virksomhed. Læs mere her.

TikTok Marketing Guide

Introduktion

TikTok er verdens hurtigst voksende sociale medie, der tilbyder din virksomhed en alternativ metode til at dele video content i kort format – med muligheden for stor eksponering for en meget lille investering. Du har måske hørt om denne app fra dine børn, nyhederne eller set en af dens virale videoer på andre platforme som Facebook, Instagram eller YouTube. For mange unge er TikTok i dag blevet til sin egen subkultur, der med sin unikke tone og interne humor, har været med til bane vejen til den succes, som appen er i dag.

Hvad er TikTok

TikTok er en app, der er tilgængelig hos både IOS og Android. Den blev originalt udgivet som Douyin i september 2016 af det kinesiske selskab ByteDance. TikTok og Douyin opererer på samme måde, men styres af seperate netværker for at komme udenom de kinesiske censur begrænsninger og markedsføre til et mere vestligt publikum.

TikTok appen giver brugerne mulighed for at skabe og dele korte videoer med musik eller deres eget personlige udtryk i et tidsrum af 3 – 60 sekunder. Dette gør at content med dans, lip-sync og andet (typisk af komisk natur) er yderst populær på denne platform.

For mange kan denne app lyde bemærkelsesværdig bekendt, og det er ikke så mærkeligt. I november 2017 opkøbte TikTok’s moderselskab appen Musical.ly for et estimeret beløb på $1 milliard. TikTok og Musical.ly har siden da fusioneret for at skabe en større video platform med muligheden for at ramme folk i næsten hele verden. TikTok er i dag tilgængelig i over 150 markeder og 75 forskellige sprog.  

TikTok Statistikker

TikTok aktive brugere om måneden

TikTok har siden sin begyndelse i år 2016 oplevet enorm vækst, ulige hvad vi nogensinde har set før. På et globalt plan har TikTok mere end 500 millioner aktive brugere om måneden (Datareportal, 2019). For at sammenligne tog det Instagram over 6 år at nå lignende tal af aktive brugere. Dette gør TikTok til verdens 9. største sociale medie med en brugerbase, der er større end platforme som både LinkedIn, Twitter, Pinterest og Snapchat.

TikTok Downloads

TikTok overgik 1 milliard installationer på tværs af gloden i januar 2019. Dette er baseret på downloads, der både kommer fra App Store og Google Play. TikTok var samtidig den 3. mest downloadede app i det 1. kvartal af 2019 med over 188 millioner nye brugere bare i denne periode. For at lave en årlig sammenligning, så er dette en vækst på 70% i forhold til de 110 millioner der registrerede sig i deres 1. kvartal 2018 (SensorTower, 2019).

TikTok Aldersgruppe

TikTok har virkelig ramt plet med at lave en social platform, som unge verden over har lyst til at engagere sig på. En anlyse påpeger at 41% af brugerne på TikTok er i aldersgruppen 16 til 24 år (Globalwebindex, 2019). Målretter din virksomhed sig til unge, så tilbyder denne platform derfor stor potentiale for relevant eksponering, hvis brugt rigtigt.

TikTok Aldersgruppe i vækst

Amerikanerne elsker TikTok. Faktisk er 26,5 millioner af de aktive 500 millioner brugere om måneden fra USA.

I starten af ​​4. kvartal af 2017 var der 2,6 millioner amerikanske voksne TikTok-brugere. Kun 12 måneder senere steg det næsten tredobbelt til 7,2 millioner. Siden september 2018 er brugen af TikTok blandt voksne i USA steget eksponentielt og nåede op på 14,3 millioner på kun 6 måneder.

Dette vil sige, at på under 18 måneder, så er antallet af voksne fra USA, der er på TikTok blevet 5,5 gange større.

Det er en typisk tendens, som vi ser hos sociale platforme, at den starter med en meget ung brugerbase, hvorefter den gradvist bliver ældre. Der findes et populært marketingsudtryk der siger: ”De unge forsvinder når forældrene kommer på”. Det er derfor spændende, at se hvordan denne app vil udvikle sig i fremtiden.

TikTok kønsfordeling

TikTok har været dygtige til at markedsføre sig til alle køn. Dog ud fra en dataundersøgelse, så er appen mere populær blandt mænd end kvinder. Det er anslået at 55,6% af brugerne er mænd, hvor de resterende 44,4% er kvinder (App Ape Lab, 2018). Til trods for at procentfordelingen blandt de to målgrupper ikke er stor, så er mænd de dominerende brugere inden for alle aldersgrupper. Det er interessant at notere, at da appen først blev udgivet, så var den mere populær blandt unge kvinder.

Gennemsnitlig tid brugt på TikTok dagligt

TikTok er for mange en utrolig vanedannende app. Platformen består udelukkende af hurtig content, der ikke kan overstige 1 minut, hvoriblandt de mest populære er omkring 15 sekunder. Denne form for content gør det let at glemme tiden brugt på platformen. Brugerne på TikTok bruger i gennemsnit 52 minutter om dagen på appen (BusinessofApps, 2019).

TikTok brugerne kommer igen

75% af alle downloadede apps bliver brugt en gang, hvorefter de aldrig bliver besøgt igen. TikTok har ikke kun været dygtige til at få nye mennesker til at installere appen, men også til at få dem tilbage igen. 90% af brugerne på TikTok besøger appen på daglig basis.  

Daglige visninger på TikTok

Når det kommer til views og engagement, så er TikTok kongen over sociale medier. Der bliver som gennemsnit set over 1 milliard videoer hver dag på denne platform. Her er langt størstedelen af disse visninger forekommet via TikTok’s udforsk-side, der også er kendt som ”For You” siden. Dette vidner om, at TikTok er utrolig gode til at matche relevant content med de brugere, der er sultne efter at se det – og brugerne er fortsat sultne efter mere content.

Capitance tester og arbejder med TikTok markedsføring. Jeg har i mine forsøg skabt content der er blevet set organisk af over en halv million mennesker og delt over 7.000 gange. Heriblandt disse visninger har den fulde målgruppe været fra norden og 0 kr. er blevet brugt i betalt promovering i forbindelse med disse test. For mange brancher tilbyder TikTok et enormt marketingspotentiale, der hvis brugt rigtigt kan give stor eksponering, solide målgrupper og øget konverteringer.

Markedsføring på TikTok

TikTok markedsføring kan inddeles i 2 overordnede metoder: Organisk eller Betalt. Alt afhængig af din branche, dit brand og dine digitale mål, kan det variere hvilken metode, hvis ikke begge, der passer bedst til din virksomhed.

TikTok Content (Organisk)

Den første marketingsmetode på TikTok er ved at lave en organisk content strategi. Dette består af at lave en profil på TikTok, aktivere analytics og løbende udgive relevant content, der fremmer dit brand og passer til platformen. Her er dit primære mål at få eksponering og skabe en organisk følgerbase, der er klar på at indtage det indhold, som du fremadrettet udgiver.

Din virksomhed kan vinde stor synlighed på TikTok, som dine konkurrenter ikke får, men det kræver samtidig, at du investerer i en strategi og i produktionen af den efterfølgende video content… og meget af det! Er din virksomhed ikke opstillet til at lave autentisk og kreativt content, der passer til platformen, så vil det være svært, at benytte sig af en organisk marketingsmetode.

Når det så er sagt, så er der intet at tabe ved at lave en profil til din virksomhed på TikTok og reservere dit brand-navn, før andre gør det. Platformen er fortsat i vækst, og udgiver løbende nye funktioner, der på sigt kunne blive relevant for din forretning.

Derfor skal du bruge en organisk strategi i din TikTok markedsføring

TikTok er en af de sjælde platforme, hvor du kan starte med 0 følgere, udgive et stykke content og stadig få over 1 million visninger. Dette er uhørt på andre platforme som Facebook og Instagram, hvis organiske rækkevidde nærmer sig 2%. Du skal se på TikTok som de tidlige dage på Google eller Facebook, hvor den organiske rækkevidde fortsat er høj, og budpriserne for betalt promovering fortsat er lav.

Tendenser viser os, at sociale medier typisk starter med en høj organisk rækkevidde, hvorefter den løbende bliver lavere i takt med at platformen forsøger at tjene penge via annoncering. TikTok har fornyeligt lanceret TikTok Ads (Læs mere om dette i næste afsnit), hvilket fremmer hypotesen om, at rækkevidden også her på sigt vil blive lavere. TikTok’s organiske rækkevidde skal derfor udnyttes imens forudsætningerne fortsat er gode.

Kvantitet over ”kvalitet”

Er dit mål at få mange følgere på TikTok, så er det essentielt, at du udgiver en høj kvantitet af content, der også er af ”høj kvalitet”. Men hvad er høj kvalitets content? Ordet bliver ofte slynget ud i forbindelse med produktion af indhold på internettet, men det er vigtigt at huske, at der ikke findes en sat benchmark for dette. Kvalitet på internettet bliver i sidste ende vurderet af forbrugerne.  

Jeg har i flere test forsøgt at udgive content på denne app, der var velovervejet og velproduceret, men som alligevel klarer sig dårligere end andet content, jeg har lagt ud af ringere kvalitet. Når jeg derfor siger, at du skal udgive content af høj kvalitet, så betyder det, at du skal udgive content, der er relevant for brugerne af platformen.

Det kan være svært, at sige helt konkret hvad der virker på TikTok. Mere tid og flere penge brugt giver ikke nødvendigvis et bedre resultat. Det er relevant at teste hvilken type content, der giver de bedste resultater for dit brand. Det er derfor fordelagtigt at sætte kvantitet over kvalitet på TikTok. Desto mere du lægger ud på platformen, desto mere data har du og større chance for at lave et viralt hit.

Er du i tvivl om hvilke faktorer, der er relevante, når det kommer til at få mange visninger i en video? Forneden kan du se et eksempel på en TikTok video, som jeg har lavet, hvor jeg giver 3 tips til flere views på TikTok:

TikTok video af Christian Julius Højberg

Den ovenstående TikTok video blev lavet og lagt op på platformen den 8. november 2019. Til trods for at den havde en længde på næsten 54 sekunder og manglede meget af den komiske natur – som en typisk TikTok video har – så opnåede den alligevel udemærke organiske resultater.

Ud fra data samlet via flere test-videoer på TikTok, så er: ‘Total Play Time’, ‘Average Watch Time’ og ‘Delinger’ de dominerende faktorer, når det kommer til at få dine videoer på ‘For You’ siden.

Forneden kan du se mine analytics på den tilhørende video:

Influencer Marketing

Ligesom vi ser på andre sociale medier, så findes der også influencers på TikTok med enorme følgerbase. Disse influencers skaber indhold på platformen med deres egen personlige stil, som inspirerer deres mange fans til at gøre det samme.

Ligesom på Instagram er der derfor mulighed for at samarbejde med disse personer for at skabe eksponering og kredibilitet for dit brand. Tricket er her, at vælge de rette influencers for at ramme den rette demografi. TikTok influencer marketing kan i sammenspil med TikTok Ads blive brugt til at skabe store resultater, der øger mærke affiniteten markant.

Læs også: TikTok succes case for modebrands

TikTok Ads (Betalt)

Den anden marketingsmetode på TikTok er via betalt promovering. TikTok tilbyder i dag muligheden for at annoncere på platformen via lignende redskaber, som vi ser hos Facebook. Via TikTok Ads kan du nemt definere din målgruppe, oprette annoncer, samt bestemme hvor og hvornår dine annoncer skal vises til dine potentielle kunder.

Der er 4 overordnede annonceringstyper på TikTok: In-Feed Ads, Brand Takeovers, Hashtag Challenges og Branded Lenses. Annoncering på TikTok er stadig forholdsvis nyt. Det er derfor ikke alle disse annoncetyper, der er tilgængelige, alt afhængig af din geografiske placering.

In-Feed Ads

In-Feed Ads på TikTok er en native annonceringsmetode, der placeres på ”For You” siden som en del af den anbefalede videokø. Her vil din annonce blive vist i fuldskærm, som en integreret del af feedet i form af en video. Brugerne har til hver en tid mulighed for at skippe din annonce. Det er derfor relevant at din kampagne fremstår relevant i forhold til platformen for at få det maksimale udbytte.  

Når din videoannonce har været fremvist i 9 sekunder, så vil en Call to Action knap komme til syne som en del af din kampagne. Du har i forbindelse med denne annonceringsmetode mulighed for at sætte kampagnemålene: App-installation, Trafik eller Konverteringer.

Brand Takeovers

Brand Takeovers er en annoncetype, der vil komme til syne, så snart en bruger åbner appen. Dette vil enten være i form af en video, GIF eller et statisk billede, der vil blive vist på fuldskærm. Her har du mulighed for at linke til din virksomheds landingsside, en af dine eksisteterende TikTok videoer eller en Hashtag Challenge, som en del af en større kampagnestrategi.

Disse Brand Takeovers er eksklusive til forskellige kategorier på TikTok-appen. Du skal være opmærksom på, at der kun er 1 annoncør, der kan overtage 1 kategori pr. dag – hvilket gør det til en god mulighed for at skabe stor opmærksomhed til et givet mål.

Hashtag Challenges

Som burger af TikTok har du altid muligheden for at starte dine egne trends eller lave en Hashtag Challenge. Dette gør du ved at lave en TikTok-video med en tilhørende hashtag, hvor du udfordrer andre brugere til at lave deres egen version af samme video og med samme hashtag.

Forsøger du at gøre dette organisk, så er det ikke sikkert, at din video og udfordring får den relevante eksponering. TikTok tilbyder derfor annoncører muligheden for at få deres Hashtag Challenge sponsoreret. Dette betyder at din Hashtag Challenge vil blive placeret på TikTok’s opdagelsesside i 6 dage i form af et banner, hvilket giver muligheden for maksimal rækkevidde og eksponering.

Branded Lenses

Branded Lenses handler om alt fra kreative ansigtsfiltre til animerede objekter. TikTok giver muligheden for at skabe og bruge 2D, 3D og Augmented Reality (AR) filtre, som en del af din markedsføringsstrategi. Dette giver brugerne en ny måde at interagere med dit brand, der både er sjov og interaktiv.

Branded Lenses kan bruges i sammenspil med en Hashtag Challenge for at skabe større eksponering af dit filter – samtidig med at du skaber et stærkere bånd til dit brand.

Sådan kommer du igang med TikTok annoncering

For at starte din TikTok annoncering skal du som det første lave en TikTok Ads konto. Det kan tage op til 5 arbejdsdage at blive godkendt, og du kan registrere dig ved at klikke på dette link.

Ønsker du at lære mere om hvordan du opsætter en TikTok kampagne, så kan du læse vores guide på det efterfølgende link. Her giver vi en grundig gennemgang af deres dashboard, hvordan du opsætter dine kampagnemål, sætter dit budget og rammer et relevant publikum.

Læs også: Sådan laver du en TikTok Ad kampagne

TikTok Pixel

Arbejder man med betalt annoncering, så er det essentielt at man rammer det rette publikum, for at optimere ens bud-priser, ramme konverteringsmål og opnå den bedst mulige ROAS (Return on Ad Spend). Ligesom vi kender det fra Facebook, så tilbyder TikTok muligheden for at integrere en Pixel-kode på din hjemmeside. Dette giver dig muligheden for at spore konverteringer og ydeevnen af de annoncer, som du kører i din TikTok markedsføring.

Det er en simpel proces, at installere en TikTok-pixelkode på din hjemmeside og spore konverteringer på dine annoncer. Du kan installere koden via Google Tag Manager eller manuelt via HTML kode på din hjemmeside. Du kan læse TikTok’s guide til installation af pixelkode via dette link.

Skal din virksomhed igang med TikTok markedsføring?

Læs flere indlæg om TikTok markedsføring ved at klikke på dette link.

Opsummering af TikTok statistikker

  1. TikTok har 500 millioner aktive brugere om måneden
  2. I begyndelsen af 2019 overgik TikTok 1 milliard installationer
  3. 41% af brugerne på TikTok er i aldersgruppen mellem 16-24 år
  4. 56% af brugerne på TikTok er mænd, 44% af brugerne på TikTok er kvinder
  5. TikTok-brugere bruger gennemsnitlig 52 minutter dagligt på appen
  6. 90% af alle TikTok-brugere besøger appen på daglig basis
  7. På under 18 måneder er antallet af voksne i USA på TikTok blevet 5,5 gange større (2,6-14,3)
  8. Mere end 1 milliard videoer bliver set dagligt på TikTok
TikTok markedsføring statistikker

One thought on “Den ultimative guide til TikTok markedsføring”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *