Sådan bliver du nummer 1 på Google med SEO (2020)

Ønsker du at ligge nummer 1 på Google med SEO inden for din industri? Så er du kommet til det rette sted: I denne artikel vil jeg gennemgå de faktorer, som Google kigger på, når de rangerer din hjemmeside i 2020. Vær klar til at tage din SEO til nye højder, læs om relevansen ved linkbuilding og benyt vores guide til at få mere ud af din digitale strategi.

Videnskaben bag SEO

Din SEO (søgemaskineoptimering) og Google rangering er ikke kun styret af én ting. Den er derimod sammensætningen af en lang række rangeringsparametre, som Google’s algoritme bruger til at vurdere, hvor din hjemmeside skal placeres i forhold til søgeresultaterne.

Faktisk benytter Google’s algoritme over 200 forskellige rankingpararametre, der alle vægter forskelligt. Mange af disse parametre holder Google delvist eller helt hemmeligt af kommercielle årsager – og andre deler de med åbne arme.

Sammensætningen af flere års arbejde med SEO – fra flere forskellige eksperter – har dog givet os en række værktøjer og en forståelse for de faktorer, der spiller en dominerende rolle, når det kommer til at få en topplacering på Google. Her er nogle af de mest nævneværdige:

  • Relevant indhold on-page og off-page
  • Hjemmesidens troværdighed
  • Den tekniske SEO

De ovenstående overskrifter dækker flere facetter, der alle spiller en vigtig rolle i din hjemmesides Google placering. Spring videre i denne artikel ved at klikke på en af disse titler og læs nærmere. 

SEO succes faktorer

Det er ikke nok, kun at have styr på én SEO disciplin. Nummer 1 på Google med SEO kræver en nøje gennemført kombination, hvor der både bliver taget højde for indholdet on-page, såvel som off-page.

Derudover skal der også tages højde for faktorer, der kan skade dine søgeresultater, som eksempelvis sikkerheden på din hjemmeside og dens loading hastighed.

Forneden ses en periodisk tabel fra SearchEngineLand, der illustrerer værdien af de forskellige faktorer i forhold til hinanden – her er de mest essentielle markeret med +3 og de størst skadende med -3.

Alle disse faktorer i den ovenstående tabel spiller en essentiel rolle i din hjemmesides placering på Google. Jo flere af disse faktorer du optimerer, og jo flere skadelige faktorer du minimerer, desto bedre vil din side stå i forbindelse med søgeresultaterne.

Google vil have relevant indhold

Alle søgeord på Google har en intention: Måske ønsker brugeren information om et givet emne, måske ønsker brugeren at sammenligne produk a med produkt b, eller måske ønsker brugeren at købe noget.

Dette er også kendt som brugerens søgehensigt.

Det er i Google’s interesse kun at præsentere de sider, der matcher med brugerens søgehensigt. Jo bedre dit content stemmer overens med brugerens søgeforespørgsler, desto bedre vil du rangerer på Google.

Når man arbejder med SEO, er det derfor alfa og omega at levere relevant, kvalitets indhold, der matcher med brugernes brugte keywords (søgeord) og søgehensigt.

Nogle gange kan de rigtige søgeord være svære at identificere og andre gange er de mere oplagte.

Google search for "buy beats by dre headphones"

I det ovenstående eksempel var intentionen med søgningen let at identificere, eftersom hensigten lå i det brugte keyword ”buy”.

Benytter vi os af et andet søgeord, som ”protein powder”, så kan hensigten være svære at identificere. Måske ønsker brugeren at købe proteinpulver eller måske ønsker brugeren information om proteinpulver.

Google search results for "protein powder"

En brugeres søgehensigt på Google kan typisk inddeles i 3 følgende kategorier:

  1. Information søgninger: Specifikke emner
  2. Navigation søgninger: Specifikke brands
  3. Transaktion søgninger: Specifikke produkter

SEO Time on Page

Google ønsker kun at levere de bedste resultater, når man benytter deres søgemaskine. Deres algoritme har derfor stor fokus på at måle brugerinteraktionen med de hjemmesider, som bliver præsenteret efter en søgning.

Time on Page handler om den mængde tid en Google søger bruger på en given side fra deres søgeresultater. Lad os sige du foretager en informationssøgning på ”Bedste SEO strategier 2020” på Google.

Det første resultat ser relevant ud, så du klikker på den. Men når du ankommer på landingssiden, så er hjemmesiden dårligt designet og indholdet er ikke hjælpsom til din research. Så efter 5 sekunder klikker du dig selv tilbage til Google resultaterne.

Dette gav dig en Time on Page på 5 sekunder. Den korte Time on Page fortæller Google, at du ikke var tilfreds med dit søgeresultat og landingssiden var ikke relevant i forhold til din søgehensigt.

Du vælger derfor at klikke på det næste Google resultat. Denne gang er indholdet fantastisk og hjemmesiden er let at navigere. Så du bruger solide 5 minutter på landingssiden og læser hvert et ord før du klikker væk igen.

Dette gav dig en Time on Page på 5 minutter. Den lange Time on Page fortæller Google, at søgeresultatet var relevant i forhold til din søgehensigt.

Hvis dette også er tilfældet for mange andre brugerer, så vil dette give hjemmesiden et rangerings boost i forhold til dine brugte søgeord.

Skal du optimere din sides SEO, så er det essentielt at gøre din hjemmeside brugervenlig og dit indhold let læseligt og relevant.

Det er altså ikke længere nok blot at spam relevante keywords. Dit indhold skal repræsensere løsningen på et svar, som Google søgeren efterspørger.

Hjemmesidens troværdighed er afgørende for dens placering

Google ønsker kvalitetsrigt og troværdigt indhold mere end nogensinde før – især i denne tid, hvor internettet er fyldt med clickbait og fake news. En essentielt rangeringsfaktor er derfor din hjemmesides Ekspertise, autoritet og troværdighed – også kaldet ”E-A-T”.

I 2019 havde Google Quality Rater Guidelines stor fokus på E-A-T, som en primær faktor i algoritmens rangering af søge resultaterne.

E-A-T section of guidelines

E-A-T har været en del af Googles guidelines i mange år, men i den sidste periode er de begyndt, at understrege dette mere og mere.

Googles nye rapport How Search Works beskriver hvordan de kigger efter pålidelige kilder og prioriterer dem, der har den højeste E-A-T inden for et givet felt.

Google search report on E-A-T

Ønsker du at blive nummer 1 på Google med SEO i 2020, så er det essentielt, at du investerer i din hjemmesides troværdighed.

Men hvordan gør man så det?

Evalueringen af din hjemmeside foregår både on-site og off-site, så der er flere faktorer, som man skal have styr på.

On-site handler om din hjemmeside:

  • Grundig skrevet ”om os side”, der forklarer hvem I er og giver belæg for hvorfor I er troværdige på dette emne.
  • Det er vigtigt, at din ”kontakt side” og information er let at finde for brugeren.
  • Hjemmesiden indeholder en Privacy Policy og Terms of Service.
  • Forfatter kilde på alle artikler.
  • Artikler indeholder referencer og eksterne links til kilder.
  • Hjemmesiden er beskyttet med et SSL-certifikat.

Den største del af Googles E-A-T evaluering foregår off-site på andre hjemmesider. Dette giver også rigtig god mening. Alle og enhver kan kalde sig en ekspert inden for et givet emne. Men at få andre hjemmesider til at være enige med dig, er straks en anden sag.

Googles guidelines siger selv:

Off-site handler om andre hjemmesider:

Ønsker du en bedre E-A-T score og en nummer 1 placering på Google med SEO, så er det essentielt at få off-site omtale fra andre hjemmesider. Især fra hjemmesider som Google anser som troværdige.

Dette er typisk store hjemmesider, der har eksisteret længe. Der er nemlig stor forskel om ens hjemmeside bliver nævnt på Børsen.dk eller en lille selvstændig blog.

Dette gør altså links fra andre hjemmesider guld værd for din SEO – og linkbuilding som en essentiel investering for din hjemmesides Google placering.

Få styr på den tekniske SEO

Den tekniske struktur er grundstene for en god SEO og den gode Google placering. Det er vigtigt, at din hjemmesides tekniske set-up er indekserbar og let forståeligt for både brugere og algoritmen.

Dette kan kræve meget teknisk arbejde med alt lige fra din hjemmesides HTML koder og URL’er.

Googles system foretager en automatiske indeksering af din hjemmeside via en såkaldt GoogleBot, når den skal vurdere rankingpotentialet. Denne bot crawler din hjemmesides infrastruktur fra ende til anden, og bedømmer ud fra om siden er logisk, hierarkisk og struktureret opbygget.

Teknisk SEO handler altså om at guide Google maskinen, så den har en klar forståelse for hvordan din hjemmeside er bygget op og hvad den handler om.

Forneden ser du en konkret To-Do liste i forbindelse med hvilke optimeringer, der er relevante for din hjemmesides tekniske SEO:

  • Optimer hjemmesidens hastighed
  • Skab let navigation og en klar breadcrum-trail
  • Klar URL struktur på alle dine kategorier
  • Hjemmesidens mobilvenlighed
  • SSL-Certifikat

Nu er det din tur!

Jeg håber denne artikel har været til hjælp med dit SEO arbjede i år 2020.

SEO er en videnskab, der kræver konstant optimering, også selvom man ikke ser frugten af sit arbejde med det samme. Det hele starter med en analyse din nuværende situiaton.

  • Hvordan er din tekniske SEO sat op?
  • Har du foretaget en søgeordsanalyse? Og hvilke søgeord er relevante for dig?
  • Har du foretaget en linkanalyse? Og hvilke hjemmesider har relevante links for dig?
  • Laver du kvalitets content, der matcher med brugernes søgehensigt?

Det er disse typer spørgsmål, som du skal stille dig selv. SEO er en investering i din virksomheds fremtid, der byder dig muligheden for konstant at få organiske trafik via Googles søgeresultater, hvis brugt rigtigt.

Opnå nummer 1 placeringen på Google med SEO!

Ønsker du at få kigget på din hjemmesides nuværende SEO-situation, så kan du med fordel kontakte mig på contact@capitance.com til en uforpligtende snak.

6 SEO trends i 2020

  1. Visual search overtager
  2. Video holder folk på siden
  3. Voice optimization er fremtiden
  4. Featured snippets
  5. Faldende CTR (the decline of organic click-through-rate)
  6. Backlinks (linkbuilding) er stadig nøglen for sidens troværdighed

Læs andre Capitance artikler her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *