TikTok succes case for modebrands

TikTok er ikke kun et sted for danse- og lip-sync videoer. Den hastigt voksende sociale platform tilbyder også annoncører nye spændende metoder til at markedsføre til sit publikum. Selvom TikTok Ads ikke har været tilgængeligt længe – og er stadig begrænset nogle steder, alt afhængig af ens geografiske placering – så tilbyder TikTok en kreativ tilgang til din fremtidige markedsføring. Flere brands rundt omkring i verden er allerede strømmet til platformen i håb om at tage deres markedsføring til nye højder, før deres konkurrenter. Forneden præsenterer Capitance et eksempel på en TikTok success case.

Mangler du en introduktion til TikTok?

Læs også: Den ultimative guide til TikTok markedsføring

Guess #InMyDenim

I september 2018 begyndte TikTok’s partnerskab med det amerikanske modemærke Guess. Guess er allerede kendt verden over for sit ikoniske logo og brede sortiment af denimprodukter, som man har kunne forhandle verden over siden 1981. Guess kom på TikTok med 0 følgere og et mål om at præsentere et selvsikkert, sexet og eventyrlystigt brand image for unge i USA. Derudover ønskede de at skabe opmærksomhed og engegament til deres brand i forbindelse med back-to-school shoppingsæsonen hos unge millenials og Gen Z forbrugerer.

Guess’ kampagne løsning

TikTok Ads giver brands nye og kreative måder til at annoncerer, der hvis brugt rigtigt og i sammenspil kan skabe store resultater for dine kampagnemål. Guess lancerede deres #InMyDenim Hashtag Challenge på TikTok, hvor de udfordrede brugerne til at vise deres sans for stil i denim. For at gøre kampagnen både sjov og mindeværdig arbejdede Guess ud fra en idé, hvor brugerne i deres video skulle ”transformere deres look”. Dette blev til kampagnesloganet: Transform your outfit from a mess to best-dressed. All you need is denim!

TikTok Ads’ Hashtag Challenge funktion placerede Guess’ kampagne på TikTok’s opdagelsesside i 6 dage i form af et banner for maksimal opmærksomhed.

I forbindelse med lanceringen af kampagnen samarbejdede Guess med 4 TikTok influencers, der skulle lave en video og demonstrere hashtag-udfordringen for deres mange følgerer. De officielle videoer var ledsaget af sangen ”I’m a Mess” af Bebe Rexh, der både passede til kampagnens tema og TikTok-platformen. De dramatiske og samtidige let-imiterbare videoer fik på denne måde hurtig opmærksomhed og inspirerede flere tusinde TikTok-brugere til at tage del i udfordringen.

Forneden kan du se et eksempel på Guess’ #InMyDenim Hashtag Challenge lavet af en af deres valgte influencers.

Guess benyttede sig også af TikTok Ads’ Brand Takeover funktion for at skabe ydeligere opmærksomhed til kampagnen og den kørende Hashtag Challenge. Brand Takeovers er en annoncetype, der vil komme til syne, så snart en bruger åbner TikTok-appen. Her havde Guess muligheden for at linke til deres Hashtag Challenge eller en af deres videoer, som en del af deres kampagnestrategi. Guess’ brug af Brand Takeover resulterede i en CTR (Click Through Rate) på 16,5%.

Guess’ kampagne resultater

Guess’ idé til video og koncept var med til at gøre denne kampagne til en succes på TikTok. Formattet fortalte en historie om, hvor godt du kunne se ud i deres denim-produkter, og brugerne på TikTok var tilbøjelige til at se videoerne for at se ”før” og ”efter” resultaterne.

Under de 6 dage som Guess’ #InMyDenim Hashtag Challenge kampagne fandt sted blev der genereret over 5.500 bruger-skabte videoer, der samlede over 10,5 millioner visninger på tværs af deres hashtag. I forbindelse med kampagnen steg Guess’ digitale engagement rate med 14,3% og deres forretningskonto på TikTok gik fra 0 følgere til over 12.000. Guess er et godt eksempel på et modebrand, der har fået succes på TikTok med en kreativ markedsføring, der resonerede med brugerne på appen og øgede deres mærke affinitet markant. TikTok-videoer bliver på platformen og kampagnen fortsætter med at tiltrække opmærksomhed selv den dag i dag. I dag har #InMyDenim hashtagget sammenlagt samlet 39,1 millioner visninger, hvilket gør dette til en TikTok succes case.

Forneden ses en udtalelse af Edward Park, der er Senior Vice President for Retail og Digital Kommunikation hos Guess:

“These digital natives’ tastes govern the future of social media and culture. A cluttered brand space demands unique, engaging content and integrated participation. Our partnership with TikTok is an exciting evolution within our digital marketing strategy.”

Læs også: Den ultimative guide til TikTok markedsføring

One thought on “TikTok succes case for modebrands”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *